Keskipohjola

Keskipohjolan kulttuuripalkinnot 2018

Keskipohjolakomitean vuosittaiset kulttuuriin liittyvät palkinnot jaettiin Keskipohjolan kulttuuripäivien yhteydessä 26.–28. syyskuuta Östersundissa, Ruotsissa. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna “Todellinen kulttuuriperintö”. Kulttuuripäivien vuosittaisen teeman kulttuuripalkinnon sai Folk Flute Academy Haverö (Västernorrland, Ruotsi).Kulttuuripäivien vuosittaisen lasten ja nuorten kulttuuripalkinnon sai Verdal
juniorspellmannslag (Trøndelag, Norja)

Kulttuuripäivien vuosittaisen teeman kulttuuripalkinnon saa Folk Flute Academy Haverö (Västernorrland, Ruotsi)

Palkinto voidaan myöntää yksityishenkilöille, ryhmille, organisaatioille, yhdistyksille, säätiöille tai muille Keskipohjolan alueen toimijoille, jotka ovat tämän vuoden museo- ja kulttuuriperintöteeman mukaisesti sekä innovatiivisella ja esimerkillisellä tavalla:

1. edistäneet kulttuuriperintöpedagogisten menetelmien ja mallien kehitystä,

2. edistäneet uusien kohderyhmien osallisuutta sekä

3. muulla tavoin myötävaikuttaneet yhteiskunnalliseen hyötyyn ja alueelliseen kehitykseen.

Palkinto on arvoltaan 30 000 SEK.


Palkintoperustelut:

Göran Månsson ja Kulturens Bildningsverksamhet -opintoliitto ovat vuosittain järjestettävän Folk Flute Academy Haverön kautta hallinnoineet ja tuoneet saataville laajan maantieteellisen alueen aineetonta kulttuuriperintöä ja kansanperinnettä. Folk Flute Academy Haverö hyödyntää innovatiivista kulttuuriperintöpedagogiikkaa, joka ylittää käsityön ja menetelmien rajat sekä pyrkii houkuttelemaan nuorempia kohderyhmiä ja näin edistämään kiinnostusta kansanmusiikkiin ja -huiluun.

Lisätietoa palkinnonsaajasta

http://folkfluteacademy.com/zone/academy-se/linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Facebook: Folk Flute Academy


Kulttuuripäivien vuosittaisen lasten ja nuorten kulttuuripalkinnon saa Verdal juniorspellmannslag (Trøndelag, Norja)

Lasten ja nuorten palkinto voidaan myöntää Keskipohjolan alueen alle 26-vuotiaille lapsille ja nuorille, niin yksityishenkilöille, ryhmille kuin organisaatioillekin, jotka toimivat aktiivisesti kulttuurin parissa. Palkinto on yleinen kulttuuripalkinto ilman temaattista painopistettä. Palkinto on arvoltaan 30 000 SEK.


Palkintoperustelut:

Verdal juniorspellmannslag on menestyksekkäästi lisännyt ja levittänyt tietoa kansanmusiikista ja -tanssista Pohjoismaissa. Vuosittainen Midtvinterdansen-kansanmusiikkifestivaali antaa rajat ylittävällä ja uraauurtavalla pedagogiikallaan useista eri maista tulleille osallistujille mahdollisuuden kohdata ja luoda uusia ilmaisutapoja. Verdal juniorspellmanslag on vuosikausia toiminut lasten ja nuorten koulutuksen puolesta sekä luonut kontakteja pohjoismaisten lasten ja nuorten välille kansanmusiikin ja -tanssin puitteissa.

Lisätietoa palkinnonsaajasta

https://folkorg.no/samarbeid-verdal-juniorspellmannslag-og-verdal-kulturskole/linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Facebook: FolkOrg – Kansanmusiikin ja -tanssin organisaatio