Keskipohjola

Jäsenyydestä

Keskipohjola-komitea on Keskipohjolan alueiden yhteistyöorganisaatio. Keskisen Norjan, Ruotsin ja Suomen halkova alue ulottuu idästä Venäjän rajalta länteen Atlantille. Keskipohjola-komitea on poliittisesti johdettu pohjoismainen raja-alueorganisaatio, joka on toiminut jo 30 vuotta. Alueella on yhteensä n. 1,5 miljoonaa asukasta. Lue lisää komitean tavoitteista ja työstä.

 
Keskipohjola-komitean jäseninä ovat tänä päivänä Suomesta Pohjanmaan liitto, muut suomalaistoimijat ovat nk. tukipartnereita, ks. alla.
Norjasta mukana ovat Pohjois-Trøndelagin fylkeskommune ja Etelä-Trøndelagin fylkeskommune, Ruotsista Jämtlannin Härjedalenin maakunta ja Västernorrlannnin läänin maakäräjät.
 
Jäsenyys:
Komitea voi myöntää jäsenyyden paikallisille tai alueellisille luottamushenkilöiden johtamille viranomaisille Keskipohjolan toiminta-alueella.  

  • Alueelliset luottamushenkilöiden johtamat viranomaiset maksavat asukaslukuun perustuvan vuosittaisen jäsenmaksun (maakuntaliitot, maakäräjät, fylkeskommunit,)

 
Tukipartnerius:
Komitea voi myöntää partneriaseman muille julkisille ja yksityisille toimijoille Keskipohjolan toiminta-alueella.

  • Paikalliset ja muut luottamushenkilöiden johtamat viranomaiset maksavat kiinteän vuosimaksun joka on 27 500 SEK (esim. kunnat, kuntayhtymät, kuntaliitot yms.)
  • Muut tukipartnerit maksavat kiinteän vuosimaksun joka on 15 000 SEK (viranomaiset ja yksityiset).

Komitean tukipartnereita ovat Suomesta tällä hetkellä (2016) Keski-Suomen maakuntaliitto, Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur —niminen kuntayhtymä sekä Parikkalan kunta.

Vuonna  2008 uudistettujen organisaatiosääntöjen myötä organisaatio on avattu uusille jäsenille ja partnereille. Jäseneksi/partneriksi pääsee esittämällä virallisen hakemuksen Keskipohjola-komitean kansliaan, jota seuraa päätöksenteko komitean kokouksessa.
 

Tervetuloa kehittämään Keskipohjolaa!